Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Maria Ohisalo: Maalittaminen yleisen syytteen alaiseksi

Sisäministeri sanoo Kuntalehdelle, että vihapuhetta voidaan käyttää osana hybridivaikuttamista.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo kertoo olevansa huolissaan ihmisten toimintaa rajoittavasta vihapuheesta.

Sisäministeri kertoo Kuntalehdelle antamassaan haastattelussa pyrkivänsä keskusteluun, jossa erimielisyyksiä ei osoitettaisi henkilön vaan asioiden kautta.

– En sano, että sinä ihmisenä olet tätä ja tuota, vääränlainen, Maria Ohisalo sanoo Kuntalehdelle.

Maria Ohisalon mukaan ”välillä riittää se, että olen olemassa, niin se nostaa kritiikkiä joissakin päissä”. Hän myöntää lukevansa paljon hänen toimintaansa kohdistuvaa arvostelua.

– Se (arvostelu) kuuluu meidän työhömme, kuten myös tutkijoiden, toimijoiden ja poliisienkin työhön, Ohisalo sanoo.

Maria Ohisalon mukaan ”pahimmillaan vihapuhe saattaa johtaa siihen, että ihmiset eivät enää uskalla lähteä vaaleihin, päättämään yhteisistä asioista”.

Vihapuheen lietsonta ja vastakkainasettelu voi hänen mukaansa palvella myös tiettyjen valtionrajojen ulkopuolisten tahojen intressejä.

– Sitä voidaan käyttää osana hybridivaikuttamista. Silloin siitä täytyy olla huolissaan paitsi tässä talossa niin ihan laajasti valtioneuvostossa eli asia on yhteinen.

Maria Ohisalo kertoo kannattavansa maalittamista yleisen syytteen alaisena asiana.

– Jos yksittäinen poliisi kokee maalittamista eli hänen perhettään uhkaillaan, hänen ei tarvitsisi nostaa siitä itse kysymystä, vaan vaikka työnantaja voisi nostaa asian esille, Ohisalo sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt