X
SULJE MAINOS
Maria Ohisalo. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Maria Ohisalo jäi kiinni vakiovastauksesta – ”Sanasta sanaan sama kummallekin”

Ravintoloitsija kehotti ministeriä häpeämään kantaansa.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo on saanut tiukkaa palautetta huippuravintoloitsijoilta koronarajoitusten purkua koskevasta tviitistään.

Ohisalon mielestä koronarajoitukset ovat olleet elintärkeitä ja varovaisuutta tarvitaan yhä, vaikka tartuntamäärät laskevat.

– Hallituksessa on sovittu sisätilojen rajoitusten tarkastelusta kesäkuun alkupuolella. Tässä varmistettava alojen yhdenvertainen kohtelu, Ohisalo linjasi.

Keittiömestari, ravintoloitsija Sasu Laukkonen vastasi Ohisalolle, että ravintoloissa ollaan todella ihmeissään nyt, vaikka niissä on toimittu juuri kuten on pyydetty.

– Hämmentävää, että yhdenvertainen kohtelu aloille on niin tärkeää, ettei ole mahdollista vapauttaa kahta alaa samaan aikaan Maria Ohisalo, Sasu Laukkonen kirjoitti.

Keittiömestari, ravintoloitsija Henri Alén oli kovasanaisempi palautteessaan ministerille.

– Oikeasti. Hävetkää. Vastustatte sitä, että ravintoloissa voisi nauttia illallista ilman kiirettä ja tässä tautitilanteessa. Luokatonta vastakkainasettelua. Täysin luokatonta, Henri Alén kirjoitti.

”Nyt ymmärrän sen yhden kommentin”

Ohisalo vastasi kummallekin ravintoloitsijalle erikseen, mutta täsmälleen samoin sanoin.

– Ei vihreät vastusta illallisia eikä aseta vastakkain eri aloja. Päinvastoin. Samalla meillä kuitenkin on tilanne, jossa ravintola pitää tyhjentää, jos sinne tulee muusikko kitaran kanssa. Molemmat on ratkaistava. Molempien alojen tarpeeton kärsimys pitää välttää, Ohisalo kirjoitti.

Laukkonen kiitti Ohisaloa vastauksesta.

– Tsemppiä ratkaisujen löytämiseen. Me odotamme ravintoloissa mahdollisuutta saada olla auki kello 23 asti, jotta voisimme tehdä työtämme täysillä ja jotta saisimme tehtyä sen verran myyntiä ennen kesälomia, että saamme maksettua kaikille kesälomat, Laukkonen vastasi.

Myöhemmin hän huomasi Alénin saaneen saman vastauksen.

– Jaa, tosiaan. Sanasta sanaan sama vastaus kummallekin ravintoloitsijalle ja eri twiitteihin. Nyt ymmärrän sen yhden kommentin missä puhuttiin vakiovastauksesta ja harmi kyllä että hän taisi olla oikeassa, Laukkonen totesi.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt