Maria Guzenina. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Maria Guzenina arvostelee hallituksen sote-esitystä

Entisen sote-ministerin mukaan ratkaisua pitää korjata.

Espoon kaupunginvaltuustossa käsiteltiin maanantaina maan hallituksen ja ministeri Krista Kiurun (sd.) sote-esitystä. Se ei saanut myönteisiä arvioita.

Yksi arvostelijoista oli SDP:n puolesta puhunut Maria Guzenina. Hän oli aikanaan peruspalveluministerinä yrittämässä vastaavaa uudistusta. Nyt Guzenina korosti valtuustolle espoolaista näkökulmaa.

– Pidän tärkeänä, että jokaisella valtuutetulla – myös hallituspuolueiden edustajilla – on oltava tässä Espoo-hattu päässä. Meidän espoolaisten päättäjien kuuluu aina puolustaa espoolaisia, Maria Guzenina aloitti.

– Pidän ja SDP:n valtuustoryhmä pitää tätä Espoon sote-lausuntoa perusteltuna ja rakentavana, hän totesi Espoon kaupungin lausunnossaan esittämästä arvostelusta.

– Toki tässä ollaan kovalla kritiikkikärjellä liikkeellä, mutta juuri nyt on se hetki, jolloin meidän on viestittävä ministeriön suuntaan selkeästi ja jämäkästi meidän kaupunkimme kannalta lakiluonnoksessa olevat kriittiset kohdat.

Maria Guzenina mainitsi esimerkkinä rakentavasta palautteesta sen, että esitetyt sote-rahoituksen määräytymiskriteerit ovat Länsi-Uudenmaan näkökulmasta ”kestämättömät”.

– Me katsommekin aivan erityisesti, että nyt lakiluonnoksessa esitettyä rahoitusratkaisua pitää vielä korjata ministeriössä. Ei voi painottaa liikaa, että Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki.

– On täysin perusteltua, että erityispiirteemme huomioidaan myös tässä tärkeässä sote-uudistuksessa.

Lakiluonnoksen vaikutus Espoon talouteen on hänen mukaansa ”aidosti problemaattinen”.

Guzenina sanoi olleensa asiassa aktiivinen ministeriön suuntaan.

– On välttämätöntä, että lausuntokierroksen palautetta otetaan huomioon ennen esityksen antamista eduskunnalle. Hyvä lainsäädäntötyö pohjaa sen kohteena olevien aitoon kuulemiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt