X
SULJE MAINOS
MaRan mukaan Uudenmaan rajoitustoimille ei ole löydettävissä oikeudellista perustetta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Valtava pettymys Uudenmaan ravintoloille”

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu- ja aukioloaikaa pidennetään vain kahdella tunnilla.

Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry moittii pääministeri Sanna Marinin (sd.) sote-ministeriryhmän esitystä jättää ravintolarajoitukset Uudellemaalle.

Sote-ministeriryhmä esitti tänään, että perustason alueilla ravintoloita koskevat rajoitustoimet päättyvät torstaina tehostettua hygieniavelvoitetta ja sisätilojen istumapaikkavaatimusta lukuun ottamatta.

– Rajoitukset olisi tullut poistaa jo aikaisemmin, MaRa toteaa kannanotossaan.

Lisäksi ministeriryhmä päätti jättää Uudenmaan maakunnan ravintolat kiihtymisvaiheen rajoitusten piiriin ja lisäsi niiden anniskelu- ja aukioloaikaa vain kahdella tunnilla.

Anniskelu olisi sallittu kello 07-00 ja aukiolo olisi sallittu kello 05-01.

– Ministeriryhmän esitys on valtava pettymys Uudenmaan ravintolayrittäjille ja työntekijöille, MaRa toteaa.

Ministeriryhmä vetoaa päätöksessään Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän kantaan, vaikka tartuntatautilain mukaan ryhmän kannalla ei ole oikeudellista merkitystä asiassa.

MaRan mukaan valtioneuvoston tulee noudattaa perustuslakia ja tartuntatautilakia, ja rajoitustoimet on kumottava viipymättä, kun ne eivät ole välttämättömiä eikä oikeasuhtaisia. MaRan mukaan Uudenmaan rajoitustoimille ei ole löydettävissä oikeudellista perustetta perustuslaista eikä tartuntatautilaista.

Kiihtymisvaiheessa ovat tällä hetkellä pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa, Kanta- ja Päijät-Häme sekä Keski-Pohjanmaa. Muut alueet ovat perustasolla.

LUE MYÖS:

Ravintolarajoituksiin kevennyksiä juhannukseksi

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt