Verkkouutiset

Mannerheimin sukua on yhä Suomessa – uutinen levitti väärää käsitystä

Suomessa elää edelleen Mannerheimin vapaaherrallista sukua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsinkielinen Yle julkaisi sunnuntaina laajalle levinneen uutisen otsikolla Ätten Mannerheim har lämnat Finland. Uutinen kertoi kreivi Gustaf Mannerheimin (1965-2015) kuolleen Helsingissä ja hänen sisarensa Margarethan muuttaneen Göteborgiin, jonka myötä suku olisi kuollut Suomessa.

Aateliskalenteri tuntee kuitenkin Suomessa kaksi Mannerheimin sukuhaaraa: kreivillisen ja vapaaherrallisen. Uutisointi koski kreivillistä haaraa eli marsalkka Gustaf Mannerheimin (1867-1951) isoveljen jälkeläisiä.

Suomessa elää kuitenkin Mannerheimin vapaaherrallisen suvun eli marsalkan muiden sisarusten jälkeläisiä. Verkkouutiset haastatteli syksyllä 2013 heistä varatuomari B.J. (Björn) Weckmania, joka jo tuolloin oli ilmeisesti ainoa vanhemman polven jälkeläinen Suomessa.

B.J. Weckman on marsalkka Gustaf Mannerheimin veljen Johan Mannerheimin (1868-1934) tyttären poika. B.J. Weckmanin isoisä oli siis marsalkan veli. Juuri kuolleen kreivi Mannerheimin isoisoisä oli marsalkan veli.

B.J. Weckman oli myös marsalkan kummipoika. Kaksi muuta kummipoikaa olivat nyt kuolleen kreivin isä ja poliitikkona paremmin tunnettu Georg C. Ehrnrooth (1926-2010), jonka äiti oli marsalkan veljentytär.

Laajaa sukua on myös Ruotsissa sinne siirtyneiden marsalkan sisarusten kautta. Mannerheim-nimisiä Ruotsissa ovat muuttaneen Margarethan lisäksi ilmeisesti enää marsalkan Johan-veljen pojan vapaaherra Augustin Mannerheimin (1915-2011) pojat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)