X
SULJE MAINOS
Korealaisvalmisteisten K9-panssarihaupitsi Panssariprikaatin Jääkäritykistörykmentissä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Maavoimille lisää panssarihaupitseja

Varusmieskoulutus laajenee Karjalan prikaatiin.

Maavoimille hankitaan lisää raskaita 155 mm:n K9-panssarihaupitseja, joilla saavutetaan tykistölle parempaa liikkuvuutta, kantamaa ja suojaa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) on hyväksynyt Puolustusvoimien hankintaesityksen kymmenen tela-alustaisen 155 mm:n K9-panssarihaupitsin lisähankinnasta Etelä-Koreasta.

Hankinta on jatkoa vuonna 2017 toteutetulle 48 panssarihaupitsin hankinnalle, johon sisältyi haupitsien ja niiden tarvikkeiden ja varaosien lisähankintamahdollisuus.

Nyt hankittavien panssarihaupitsien ja niiden tarvikkeiden ja varaosien arvonlisäveroton hinta on 30 miljoonaa euroa ja se sisältyy puolustushallinnon suunniteltuun budjettikehykseen.

– Tämä lisähankinta on osa pitkäjänteistä työtä tykistön suorituskyvyn kehittämiseksi. Hankituista panssarihaupitseista on saatu erinomaiset kokemukset niin asevelvollisten koulutuksessa kuin ammunnoissakin. Haupitsi soveltuu hyvin asevelvollisten koulutukseen ja käyttöön, toteaa tykistön tarkastaja eversti Pertti Holma Maavoimien tiedotteessa.

Raskaita panssarihaupitseja on koulutettu varusmiehille Panssariprikaatissa. Panssarihaupitsien koulutus aloitetaan varusmiehille vuoden 2022 aikana myös Karjalan prikaatissa.

– Karjalan prikaatissa on hyvät edellytykset koulutukselle muun muassa hyvien harjoitusmahdollisuuksien ja pitkän mekanisoitujen joukkojen kouluttamisen kokemuksen ansiosta. Koulutuksen laajentamisella toiseenkin joukko-osastoon turvataan uuden suorituskyvyn nopeaa käyttöönottoa ja kehitetään Maavoimien valmiutta, toteaa Holma.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt