X
SULJE MAINOS
Koronainfopiste Helsinki-Vantaan lentoasemalla. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

”Maahantuloahan pitäisi rajoittaa loputtomiin”

Kansanedustaja arvostelee matkustusrajoitusten jatkamista vuoden loppuun asti.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Autto ihmettelee hallituksen suunnitelmia matkustusrajoitusten jatkamisesta.

Tartuntatautilain väliaikaisia maahantulorajoituksia on määrä jatkaa vuoden loppuun asti. Kansanedustajan mukaan päätökselle ei ole enää epidemiologisia perusteita.

– Ainakaan EU-kansalaisten osalta ei ole perusteita jatkaa maahantulon rajoittamista nykyisellään. Talvisesongin alkuun mennessä kaikki halukkaat on voitu rokottaa kahteen kertaan niin Suomessa kuin lähtömaissakin, Heikki Autto toteaa tiedotteessa.

– Hallituksen nyt esittämillä perusteillahan maahantuloa pitäisi rajoittaa loputtomiin, ja ei kai se voi olla hallituksen tavoitteena.

Autton mukaan hallituksen politiikan luoma epävarmuus on rajoituksia vahingollisempaa matkailuelinkeinon kannalta. THL:n johtokaan ei enää näe perusteita maahantulorajoitusten jatkamiselle.

– Lapin matkailu ei kestä enää uutta talvisesongin menettämistä, ja matkustusrajoitusten aiheuttama epävarmuus on nyt hyvin haitallista juuri hetkellä, jolloin kansainväliset matkanjärjestäjät ja matkailijat tekevät lopullisia päätöksiä talven lomamatkojen osalta, Heikki Autto sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt