Kokoomusehdokkaan mielestä maahanmuuttoasioissa kelpaa nykyisin vain oma totuus, kuten ennen oli Neuvostoliiton kohdalla. MAURITIUS IMAGES / LEHTIKUVA / CATHARINA LUX

”Maahanmuutto on uusi Neuvostoliitto”

Atte Kalevan mielestä nykyilmapiirissä vain oma totuus kelpaa.

Jihadismitutkija ja kokoomuksen eduskuntaehdokas Atte Kaleva kirjoittaa vaalilehdessään, että maahanmuutto on uusi Neuvostoliitto. Hänen mukaansa suuret puolueetkin alkavat onneksi herätä todellisuuteen asiassa.

Hän siteeraa kirjailija Pirkko Saisiota, jonka mukaan nykyajan taistolaisuus on sitä, että äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi tai fasisteiksi leimataan kaikki ne jotka eivät ”varauksetta jaa käsitystä avointen rajojen ja monikulttuurisuuden ihanasta utopiasta”.

– Aivan samalla tavalla aikanaan taistolaiset leimasivat kaikki itänaapuria vähänkin kritisoivat neuvostovastaisiksi tai fasisteiksi, Atte Kaleva toteaa.

– Meillä suomalaisilla on pitkän länsimaisen perinteen muodostama käsitys yleisistä, yhteisistä asioista ja niiden hoitamisesta, eikä siihen kuulu asioista eri mieltä olevien ulossulkeminen. Päinvastoin: länsimaisen ajattelun kulmakivi on diversiteetti ja sen sietäminen.

Kalevan mukaan ”eroista pitää pystyä keskustelemaan asiallisesti ja ratkaista ongelmat poliittisten prosessien avulla. Nyt ilmapiiri on sellainen, että vain oma totuus kelpaa”.

– Tilanne ei voi jatkua tällaisena. Meidän pitää oppia keskustelemaan asiallisesti ja sietämään erilaisuutta.