Verkkouutiset

Maahan saatu 473000 rokotetta, annettu vasta 364000

Yli 100000 koronarokoteannosta puuttuu tilastoista tai odottelee jossain Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotustilaisuudessa torstaina kerrottiin, että Suomeen on saatu eri valmistajilta kaikkiaan 473 295 koronarokoteannosta.

THL:n sunnuntaina antamien lukujen mukaan Suomessa on annettu kaikkiaan 363 938 rokotusta. Osa niistä on kakkosrokotuksia.

Antamatta on tai tilastoista puuttuu siten nyt 109 357 Suomessa jo olevaa ja ehkä odottavaa rokoteannosta.

Kun Verkkouutiset kertoi asiasta viikko sitten, vastaava luku oli 88 531. Kaksi viikkoa sitten vastaava rokotusten luku oli noin 60 000. Määrä on siis yhä lisääntynyt.

Vaikka alkavan viikon alkupäivinä rokotettaisiinkin kymmeniä tuhansia eikä uusia rokotteita tulisi maahan, vaikuttaisi ero silti huomattavalta. Alkavalla viikolla Suomeen odotetaan 151 000 uutta annosta.

Tammikuun alussa THL kommentoi hidastelun olevan tilastoharha. Laitos vetosi tietojärjestelmävikoihin, joiden vuoksi tieto ei siirry rekisteriin.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta totesi lauantaina twiitissään, että rokotuksia annettiin viikossa noin 73 000. THL:n mukaan päättyneellä viikolla 7 Suomeen piti tulla 109 000 rokoteannosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)