X
SULJE MAINOS
Moni taksiyrittäjä on tyytymätön nykytilanteeseen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

LV: Epätoivo ajaa taksiyrittäjät pois alalta

Taksiyrittäjän mukaan luottamus taksialaan on heikentynyt.

Suomalaisen taksialan maine on kärsinyt ja yhä useampi alan toimija on päättänyt lopettaa taksitoiminnan, uutisoi Länsiväylä.

Useimmiten takseihin liittyvät valitukset koskevat ylisuuria hintoja ja korttimaksun puutetta. Ongelmat keskittyvät useimmiten vapaisiin takseihin, eli yksityisyrittäjiin, jotka eivät kuulu mihinkään isompaan taksiyhtiöön.

Palaute huonolaatuisista vapaista takseista päätyy usein isoimmille taksiyhtiöille. Tilanne on perinteisten taksien kannalta harmillinen, sillä niillä hinnat ovat selvästi näkyvillä ja samat kaikissa takseissa.

Lähitaksin laadunvalvojan Matti Karhulahden mukaan asiakkaat eivät usein erota perinteisiä takseja ja vapaita takseja toisistaan. Koska hintoja ei enää säädellä, voi taksinmatkan hinta vaihdella rajustikin taksista riippuen.

Karhulahti kertoo tilanteista, joissa taksimatkan menohinta on ollut jopa kaksinkertainen paluumatkaan verrattuna. Asiakkaat havaitsevatkin tällaiset erot usein vasta matkan jälkeen. Käytännössä osa taksikuskeista kilpaileekin siis täysin eri säännöillä.

Uuden taksilain lisäksi myös koronaepidemian aiheuttama kysynnän lasku on vaikuttanut negatiivisesti taksialaan.

Karhulahden mukaan tilanne on johtanut siihen, että kattavan laadukkaan ja luotettavan taksijärjestelmän maine on kärsinyt. Moni perinteinen taksikuski suunnitteleekin nyt alanvaihtoa tai eläkkeelle jäämistä.

– Rakastan työtäni ja mukavia asiakkaitani. Näin vastaan, kun kysytään, miten 45 vuoden jälkeenkin vielä ajan taksia. Nyt en kuitenkaan enää voi sanoa hyvää taksista, Karhulahti harmittelee.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt