X
SULJE MAINOS
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Luulin vihreiden kannattavan alkoholin ulosmyyntiä”

Vihreiden ex-puheenjohtaja ihmettelee puolueen äänestyskäytöstä.

Työelämäprofessori Pekka Sauri twiittasi eduskunnan tiistaisten alkoholiäänestysten jälkeen. Hallituspuolueiden äänin eduskunta hylkäsi lausuman, jolla ravintolat olisivat saaneet väliaikaisesti mahdollisuuden muiden kuin väkevien alkoholijuomien ulos- ja etämyyntiin.

Kaikki vihreiden paikalla olleet kansanedustajat äänestivät vastaan. He olivat Outi Alanko-Kahiluoto, Atte Harjanne, Satu Hassi, Mari Holopainen ja Iiris Suomela.

– Ja minä kun luulin, että keskusta ja vihreät olivat ilmoittaneet kannattavansa ulosmyyntiä, Pekka Sauri kirjoitti lakonisesti.

Pekka Sauri toimi vihreän liiton puheenjohtajana vuosina 1991-93. Twitterissä Saurille muistutetaan, että nykyinen vihreiden puheenjohtaja sisäministeri Maria Ohisalo esitteli vielä viikko sitten puolueen kannattavan ulosmyyntiä.

Maria Ohisalo mainosti tuolloin twiitissä puolueensa varapuheenjohtajien esittelemää vihreiden kantaa ravintoloiden tarvitsemasta tuesta kuten ulosmyynnistä:

Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne perustelee äänestystään Facebookissa toteamalla, että ”kyseessä oli kokoomuksen ponsi”.

– Vihreillä ei perinteisesti ole puolue- tai ryhmäkuria, ja olen periaatteessa vapaa äänestelemään salissa miten huvittaa. Hallituksen toimintakyky perustuu kuitenkin porukkana toimimiseen, luottamukseen ja ennakoitavuuteen. Yllättävä omapäinen irtiotto yksittäisessä asiassa olisi tältä kannalta tuhoisaa, Atte Harjanne kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt