Verkkouutiset

”Luin tarkemmin” – kohualoitteella venäläisten maakaupoista ei olekaan eduskuntaenemmistöä

ETA-alueen ulkopuolisten kiinteistökauppaa Suomessa rajoittavalla lakialoitteella ei olekaan tukea 101 kansanedustajalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Suna Kymäläisen (sd.) ensimmäisenä allekirjoittama lakialoite ”ETA-maiden ulkopuolelta tulevien henkilöiden ja yhteisöjen kiinteistönhankinnasta ja -vuokrauksesta” on puhuttanut paljon viime aikoina.

Viiden eri puolueen kansanedustajat pitivät 19. joulukuuta 2013 tiedotustilaisuuden, jossa he kertoivat aloitteella olevan yli sata allekirjoittajaa.

Verkkouutiset huomautti uutisoidessaan allekirjoittaneiden nimet, että listalla näytti olevan kahden eri kansanedustajan nimi kahteen kertaan.

Aloite on nyt tullut julki eduskunnan nettisivuilla. Siinä aloitteella on enää 94 allekirjoittajaa.

Alun perin ilmoitetuista ei allekirjoittajissa ole enää ainakaan kolmea Sdp:n ja yhtä keskustan kansanedustajaa.

Esimerkiksi kansanedustaja Jouko Skinnari (sd.) kertoo Verkkouutisille ottaneensa nimensä pois jo joulukuun puolella. ”Luin tarkemmin sen aloitteen ja huomasin, etten voi hyväksyä kaikkia kohtia”, hän toteaa.

Keskustan Anu Vehviläinen veti allekirjoituksensa pois äskettäin. Hän kertoo Verkkouutisille allekirjoittaneensa aikanaan kauppojen vastavuoroisuus-perusteen vuoksi, mutta todenneensa nyt, että ”en halua leimautua venäläisvastaiseksi, kun se ei ole totta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)