X
SULJE MAINOS
Juhana Vartiainen. Eduskunnan verkkolähetys

”Loukkaatte törkeästi minua” – kansanedustaja raivostui ministerille

Juhana Vartiainen totesi, ettei luota Tytti Tuppuraiseen enää missään asiassa.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Juhana Vartiainen suuttui kunnolla täysistunnon elpymisvälineen debatissa. Hänen suuttumuksensa sai aikaan eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

– Mutta minusta tämä ministeri Tuppurainen – oikeasti hänen pitäisi pyytää anteeksi näitä törkeitä vihjailujaan. Kun todellinen Euroopan unionin ystävä on tietenkin huolestunut siitä, mille tielle tämä paketti meidät johtaa, Juhana Vartiainen sanoi.

– Voi olla että tämä on ainutkertainen (paketti), mutta kun minä yritän sitä kansalaisille sanoa, puolustaa teidän politiikkaanne, niin he eivät usko. Ja tässä voisin sälyttää vähän hallitukselle vastuuta.

Vartiaisen mukaan ei ole ihme että kansalaiset eivät usko, kun paketin vihjaillaan olevan avaus johonkin uuteen.

– Te voisitte meille jonkinlaisen selonteon tästä tuoda, teidän näkemyksestä, sen sijaan että loukkaatte törkeästi minua. Minä en luota teihin enää missään asiassa, Vartiainen lopetti puheensa kiihtyneenä.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen oli sanonut, että kokoomusta kuunnellessa näyttää, etteivät he näe ratkaisun kokonaisuutta.

– Tämä ei ole eurokriisi. Tämä ei ole finanssikriisi. Vaan me hoidamme nyt globaalin pandemian synnyttämää vakavaa taloudellista kriisiä. Ja siihen tämä elvytysrahasto vastaa, Tytti Tuppurainen sanoi.

Aiemmin Tuppurainen oli todennut, että kokoomuksen kangertelu herättää kysymyksiä.

– Teidän Eurooppa-linjanne on nyt tässä huojuva talo. Millä linjalla te olette? Vieläkö te olette sisarpuolueenne (Angela) Merkelin linjoilla, vai lähestyttekö kenties jotain vieraampaa linjaa? Jotain sellaista, joka hakee itselleen uutta polttoainetta EU-kriittisyydestä?, Tytti Tuppurainen sanoi.

Tuppurainen totesi kokoomuksen sanovan pakettia huonosti neuvotteluksi, mutta Suomen suhteellinen nettoasema hänen mukaansa parani verrattuna edelliseen kertaan, jolloin neuvoteltiin kokoomuksen johdolla.

– Tämä on hyvin neuvoteltu kokonaisuus, joka palvelee Suomen etua. Ja nyt jää se kysymys Suomen kansalle: mikä on kokoomuksen Eurooppa-linja? Millaista solidaarisuutta Suomen kokoomus osoittaa Euroopan unionille?, Tuppurainen kysyi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt