Ville Tavio. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Loputkin yritykset karkaavat Viroon, jos kuoliaaksi verottaminen ei lopu”

Perussuomalaiset haluaa pienyrityksille verohyötyä.

− Hallituksen rehvastelu omasta erinomaisuudestaan on silmänlumetta. Riittäviä toimia ei ole tehty. Työnteon kannattavuus ei ole muuttunut, keskituloisen verotaakka on kova ja pienyrittäjät hukkuvat yhä byrokratiaan, sanoo kansanedustaja Ville Tavio perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa budjettikeskustelussa tiistaina eduskunnassa.

Tavion mukaan perussuomalaiset ”vastustavat kaksien työmarkkinoiden luomista ja tahtovat tarjota työntekijöille kepin sijasta porkkanaa”.

− Työehtojen polkemisen on loputtava ja ulkomaisen halpatyövoimamarkkinan luominen on pysäytettävä, Tavio sanoo.

Perussuomalaiset haluaa pienyrityksille verohyötyä, jotta yritykset investoisivat suomalaisiin työpaikkoihin.

− Loputkin yritykset karkaavat Viroon, ellemme lopeta byrokratiaa ja kuoliaaksi verottamista. Verotuksen pienentäminen ei merkitse enää Suomen tapauksessa automaattisesti valtion tulojen pienenemistä, vaan tavalliseen duunariin ja eläkeläisiin kohdistuvat verohelpotukset kohentaisivat ostovoimaa ja piristäisivät rahan kiertoa.

Tavion mukaan suomalaisten ostovoima saadaan nousuun asumista halpuuttamalla ja yksityisautoilun kustannuksia laskemalla.

− Perussuomalainen talouspolitiikka on tavallisen kansalaisen puolella, sillä perussuomalainen talouspolitiikka ei verota kuoliaaksi, kuten Suomessa jopa istuva oikeistohallitus tekee, esimerkiksi nostamalla asumisen hintaa – ja nostamalla autoilun hintaa korottamalla polttoaineveroa, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt