Petteri Orpo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Loppulasku jäämässä yrittäjille – ”tarvitaan massiivisia tukitoimia”

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on huolissaan työpaikkojen säilymisestä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan tarvitaan ”massiivisia tukitoimia”, jotta katastrofilta vältytään koronakriisissä.

– Kokoomus on erittäin huolissaan työpaikoista ja yritysten selviämisestä, Orpo toteaa Twitterissä.

Hän on jakanut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen Kalevan haastattelun. Siinä Mykkänen vaatii suoria ratkaisuja yritysten vaikean tilanteen helpottamiseksi.

– Meidän pääpointti on se, että jos haluamme välttää 1990-luvun tyyppisen konkurssiaallon, niin meidän täytyy nyt tehdä suoraviivaisia ratkaisuja, jotka tuovat palvelualojen yrityksille käteistä kassaan heti, Mykkänen sanoo.

Kokoomus on esittänyt yrityksille kriisipaketin työpaikkojen pelastamiseksi. Verkkouutiset kertoi siitä tässä.

– Esitämme kriisipakettia auttamaan yksinyrittäjiä ja pk-yrityksiä. Elinkeinovapauden ja omaisuudensuojan rajoituksesta johtuvat tappiot on korvattava. Toimia veronkantoon, normeihin, työelämään ja rahoitukseen. Helpottavat myös ihmisten arkea kotioloissa, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki summasi esitettyjä toimia Twitterissä.

Lepomäki totesi keskiviikkona Uuden Suomen haastattelussa, että valtion tulisi muun muassa korvata kaikki sulkemispäätöksistä koituvat tappiot ravintoloille.

Kokoomuksen mukaan hallituksen 15 miljardin euron paketti yritysten pelastamiseksi koostuu käytännössä vain lainatakauksista ja maksulykkäyksistä.

– Nämäkin ovat tärkeitä toimia akuutissa tilanteessa, mutta loppulasku koronaviruksesta on jäämässä yrittäjien maksettavaksi – vain maksupäivää siirretään myöhemmäksi, tiedotteessa huomautetaan.

Yritysten ongelmien huomautetaan johtuvat poikkeusolojen rajoituksista. Siksi valtion olisi kokoomuksen mielestä kannettava vastuuta ja tuettava pahiten rajoituksista kärsiviä yrityksiä suoraan.

– Rajoituspäätösten rinnalla olisi aina tehtävä päätöksiä rajoituksista kärsivien yritysten suorista ja epäsuorista tuista. Esimerkiksi hallituksen päätös sulkea ravintolat oli oikea, mutta on väärin maksattaa suomalaisten suojelemiseksi tehty toimenpide yksittäisillä ravintolayrittäjillä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt