Suomen lippu Tähtitorninmäellä Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Loppuelämänsä hän kantoi päässään venäläisen kranaatin sirpaletta”

Kansanedustajat muistavat sosiaalisessa mediassa 102-vuotiasta Suomea.

Kansanedustajat ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa toivotuksia Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kertoo Twitterissä vaaristaan, joka taisteli talvi- ja jatkosodassa Karjalan kannaksella vuosina 1939-1944.

– Hyvää #Itsenäisyyspäivä! Puhelimeni sai uudet kuoret. Vaarini oli mukana talvisodassa ja jatkosodassa. #Lastu kuorissa taistelut joihin hän osallistui, Timo Heinonen tviittaa.

– Loppuelämänsä hän kantoi päässään venäläisen kranaatin sirpaletta. Kiitos ja kunnia!

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo puolestaan Facebookissa tänään olevan hieman ”erilainen itsenäisyyspäivä”.

– Aina olen juhlistanut itsenäisyyttä Suomessa, mutta tänä vuonna joudun sytyttämään kynttilän kaukana kotoa. Olen juuri saapunut työmatkalle Yhdysvaltoihin, Kaikkonen kertoo.

– Mutta vahvasti hengessä mukana. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne rakkaaseen kotimaahan.

Työministeri Timo Harakka (sd.) kertoo hänkin itsenäisyyspäivän tunnelmista Twitterissä.

– ”Kuka on luonut Suomen?” Kuusivuotias ei saa kysymykseen kunnon vastausta, mutta joka tapauksessa tiedetään, että ”Suomi on luotu Lammassaaressa”. Varmaa on myös, että ”Suomi ei kuole koskaan”: Juhlallista #itsenäisyyspäivää jokaiselle!, Timo Harakka kertoo.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle on kutsuttu tänä vuonna noin 1 700 ansioitunutta vierasta eri puolilta Suomea. Kokoomuksen kansanedustaja Matias Marttinen kertoo Facebookissa, että tänään kansanedustajalla on edessään ”ensimmäiset Linnan juhlat”.

Jotkut edustajista kertovat sen sijaan jättävänsä vastaanoton väliin.

– Kiitän tasavallan presidenttiä kutsusta vastaanotolle. Olen mukana arvokkaassa juhlatunnelmassa, mutta jätän #linnanjuhlat tänä vuonna väliin. Kyse ei ole boikotista vaan siitä, että viimeisillään raskaana en ole oikein juhlakunnossa, vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen tviittaa.

Itsenäisyyspäivä on suurin juhlapäivämme. Sadassa vuodessa vanhemmat sukupolvet ovat rakentaneet Suomesta vapaan ja…

Posted by Matias Marttinen on Friday, December 6, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt