Pohjois-Koreaa on syytetty aikaisemmin Etelä-Korean hallinnon virastojen, pankkien ja mediatalojen hakkeroinnista. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Loikkari paljastaa totuuden Pohjois-Korean hakkereista – ”käsittämätöntä”

Pohjoiskorealaisten hakkereiden kerrotaan varastaneen Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen salaisia tiedusteluasiakirjoja.

Pohjois-Korean hakkerointikyvyt ovat käsittämättömän korkealla tasolla, kertoo Etelä-Koreaan vuonna 2004 loikannut pohjoiskorealainen tietokone-ekspertti.

– On käsittämätöntä, mitä he (pohjoiskorealaiset hakkerit) ovat jo saaneet aikaan Etelä-Koreassa, Jang Se-Yul sanoo ABC Newsille.

Pohjoiskorealaisten hakkereiden kerrotaan varastaneen Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen salaisia tiedusteluasiakirjoja tunkeutumalla Etelä-Korean armeijan verkkoon viime vuoden syyskuussa. Hakkereiden sanotaan ladanneen 235 gigaa arkaluontoisia tietoja. Anastetuista dokumenteista 80 prosenttia on vielä tunnistamatta.

Etelä-Korean puolustusministeriö tosin kertoi jo toukokuussa, että armeijan sisäiseen verkkoon oli tehty murto, mutta ei maininnut yksityiskohtia vuodoista.

– Pohjois-Korea on valmistautunut massiiviseen kyberhyökkäykseen 1990-luvun alusta lähtien. He ovat täysin valmiita tuhoamaan etelän infrastruktuurin heti, kun Kim Jong-un näyttää vihreää valoa, Jang kertoo.

Jang sanoo olleensa yhteydessä pohjoiskorealaisiin ex-kollegoihinsa, jotka työskentelevät nykyään Pohjois-Kiinassa esiintyen ohjemoijina. Jangin mukaan he kuuluvat kyberhyökkäyksiä tekevään yksikköön, jonka tehtävänä on hakkeroida Etelä-Korean ja Yhdysvaltain verkkoja ja varastaa kansalliseen turvallisuuteen liittyvää tietoa.

– Vanhat koulukaverini, jotka johtavat kybertiimejä, nauravat Etelä-Korean kyberturvallisuudelle. Heidän mukaansa Etelä-Korean laitosten hakkerointi on helppo nakki.

– He kuulostivat itsevarmoilta, ja he ovat valmiita. Heidän täytyy ainoastaan aktivoida valmistelemansa haittaohjelmavirukset luodakseen täydellisen kaaoksen Etelä-Koreaan.

Eteläkorealainen kansanedustaja kuitenkin korostaa, että Etelä-Korean armeijan verkon hakkerointi onnistui etelän huolimattomuudesta, eikä niinkään pohjoiskorealaisten kyvyistä johtuen.

– Suuria porsaanreikiä on paljastunut sen jälkeen, kun intranet-lähiverkko ja suljettu verkkopalvelu ekstranet yhdistettiin, kertoo Lee Cheol-hee.

Pohjois-Koreaa on syytetty aikaisemmin Etelä-Korean hallinnon virastojen, pankkien ja mediatalojen hakkeroinnista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt