Vain 20 prosenttia kansasta luottaa täysin siihen, että viranomaiset pitävät arkaluontoiset tiedot turvassa. (Clipart.com)

LM:n kyselyn mukaan kansa ei luota viranomaisten kykyyn suojata henkilötietoja

Kansan luottamus viranomaisten kykyyn pitää huolta luottamuksellisista henkilötiedoista on heikko.

Lännen Median muun muassa Turun Sanomien julkaiseman mielipidetutkimuksen mukaan vain 20 prosenttia suomalaisista luottaa täysin siihen, että viranomaiset pitävät arkaluontoiset tiedot turvassa.

Suomalaisista eli 68 prosenttia luottaa viranomaisiin jossain määrin, mutta ei kuitenkaan täysin. Vastaajista 11 prosentilla luottamusta viranomaisiin ei ole ollenkaan. Epäilijöiden joukko on siis yhteensä peräti 79 prosenttia.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ja liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanovat Lännen Medialle, että kyselyn tulos on huolestuttava.

– Meillä on siinä valtava haaste. Ympäristö, talous ja viranomaistoiminnot tulevat tietolähtöisemmäksi, ja samaan aikaan meillä on luottamusvaje. Vaje ei ole vain suhteessa viranomaisiin, vaan myös suhteessa tuleviin palveluihin, Berner toteaa.

Taloustutkimus Oy haastatteli tutkimukseen puhelimitse 1 004:ää henkilöä 2.–5. lokakuuta. Otos edustaa Suomen 15 vuotta täyttänyttä väestöä. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt