Georgij Alafuzoff. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

LM: Vuodosta epäilty upseeri johtaa valtioneuvoston Venäjä-hanketta

Ohjausryhmän puheenjohtajan mukaan rikosepäilyllä ei ole vaikutusta hankkeen toteuttamiseen.

Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva kontra-amiraali evp. Georgij Alafuzoff työskentelee vastuullisena johtajana valtioneuvoston kanslian (VNK:n) tilaamassa ”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa, kertoo Lännen Media.

Alafuzoff on mukana hankkeessa konsulttiyhtiö Eurofacts Oy:n kautta. VNK ja Eurofacts allekirjoittivat sopimuksen hankkeesta helmikuussa 2019.

Lännen Median saamien asiakirjojen perusteella Alafuzoffin johtamassa hankkeessa on tarkoitus selvittää, millä tavoin informaatiovaikuttamista voidaan tunnistaa. Tavoitteena on myös laatia suosituksia siitä, miten Suomi voi viestinnässään ja muissa toimissaan kehittää yhteistyöhakuista dialogia suhteessa Venäjään.

Tutkimuksen enimmäishinnaksi on valtioneuvoston kanslian asiakirjoissa määritelty yhteensä 150 000 euroa.

Poliisi epäilee Alafuzoffia rikoksesta esitutkinnassa, jossa on selvitetty sotilastiedustelun aineistojen päätymistä Helsingin Sanomien julkaisemaan artikkeliin Viestikoekeskuksesta joulukuussa 2017.

Alafuzoff työskenteli Puolustusvoimien tiedustelupäällikkönä vuosina 2007-2013 ja EU:n sotilastiedustelun johdossa vuosina 2013-2016.

 Tutkimushankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana toimiva Puolustusministeriön erityisasiantuntija Terhi Ylitalo sanoo Lännen Medialle, että Alafuzoffin rikosepäily ei vaikuta hankkeen toteuttamiseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt