Verkkouutiset

LM: Suomen ensimmäinen salainen todistaja huumausainerikoksessa

Vuoden alussa voimaan tullut mahdollisuus anonyymiin todistamiseen otettiin heti käyttöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aamulehti uutisoi Lännen Median jutussa, että Suomessa on hyväksytty jo ainakin yksi salainen todistaja. Hän todistaa törkeään huumausainerikokseen liittyvässä, vielä pitämättömässä hovioikeuden istunnossa.

Juttu oli käräjäoikeudessa viime vuonna, jolloin anonyymina todistaminen ei vielä ollut mahdollista. Todistamiseen liittyvät asiakirjat ovat salaisia 60 vuoden ajan.

Valtakunnansyyttäjänvirasto ei vahvista tietoa hakemuksen hyväksymisestä eikä kerro, paljonko hakemuksia anonyymeista todistajista on. Kyse on henkilöiden suojelemisesta.

Tuomioistuimet eri puolilla maata ovat varautuneet uuteen menettelytapaan. Valtakunnansyyttäjänvirasto on lähettänyt syyttäjille ohjeet anonyymien todistajien varalta.

Esimerkiksi Helsingin käräjäoikeudessa saatetaan käyttää tilanteen mukaan näkösuojaa, teknistä yhteyttä tai äänen muuntamista. Tapauksien uskotaan olevan harvinaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)