X
SULJE MAINOS
Hallituksen on tänään tarkoitus yleisistunnossa päättää EU:n sisärajavalvonnan ja ulkorajaliikenteen rajoitusten jatkamisesta. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

LM: Maahantulon rajoituksia aiotaan jatkaa

Hallitus saa tänään epidemiologisen katsauksen koronatilanteesta valtioneuvoston yleisistunnon jälkeen.

Lännen Median mukaan koronarajoitusten kiristämisestä ei kuitenkaan näillä näkymin ole luvassa päätöksiä.

Sairaalahoidon tarve ei ole kuitenkaan tähän mennessä kasvanut niin paljon kuin pahimmissa uhkakuvissa pelättiin. Huolta hallituksessa on kuitenkin aiheuttanut tavanomaista helpommin leviävän koronavirusmuunnoksen tulo Suomeen.

Hallituksen on tänään tarkoitus yleisistunnossa päättää EU:n sisärajavalvonnan ja ulkorajaliikenteen rajoitusten jatkamisesta kuukaudella 12. tammikuuta alkaen. Helpotusta niihin voi olla luvassa vasta myöhemmin rokotusten yleistymisen myötä, jolloin maahan pääsyn ehdoksi tulisi rokotustodistus.

Tartuntatautilain muutos, joka toisi paikallisille ja alueellisille viranomaisille lisää mahdollisuuksia nopeisiin toimiin koronaviruksen leviämisen estämiksi, on parhaillaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Lakimuutos antaisi kunnille ja aluehallintovirastolle mahdollisuuden sulkea esimerkiksi alueen elinkeinotoiminnan asiakastiloja kahdeksi viikoksi tartuntaketjujen syntymisen estämiseksi.

Eduskuntaryhmiä valmisteltiin joulun alla siihen mahdollisuuteen, että eduskunta voitaisiin joutua kutsumaan koolle ennenaikaisesti, jos valmislaki jouduttaisiin ottamaan käyttöön. Näillä näkymin siihen ei ole tarvetta.

Lännen Median hallituslähteen mukaan tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, jos käy ilmi, että koronaviruksen brittimuunnos alkaa levitä laajasti Suomessa tai tartunnat muuten ryöpsähtävät voimakkaaseen kasvuun.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt