Vähiten pankkipalveluita viikonloppuisin kaipaavat eläkeläiset. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

LM-kysely: Vain murto-osa haluaa pankkipalveluita sunnuntaisin

Lännen Median kyselyyn vastanneista kolme prosenttia koki tarvitsevansa pankkipalveluja sunnuntaisin.

Vain kolme prosenttia suomalaisista haluaa, että pankkipalveluja on saatavilla sunnuntaisin. Asia selviää Lännen Median teettämästä kyselystä, josta uutisoi tässä Aamulehti.

Kyselyn mukaan 32 prosenttia suomalaisista laajentaisi pankkien aukioloaikoja nykyisestä. Lisäpalveluita toivotaan kuitenkin eniten arki-iltaisin ja jonkin verran lauantaisin.

–Suomalaisille sunnuntaissa on sentään vielä jotain pyhää, toteaa Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkonen Lännen Medialle.

Eniten viikonloppupalveluita tarvitsevat nuoret, perheelliset ja hyvätuloiset miehet, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla. Sen sijaan eläkeikäiset suomalaiset tarvitsevat kaikista vähiten viikonloppupalveluita, vaikka he oikein mielellään käyvät pankkikonttoreissa.

Rahoitusalan tes-neuvottelut jatkuvat tiistaina 16.1. valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Tärkeimpänä kiistakysymyksenä on työnantajan vaatimus ulottaa työaika myös sunnuntaihin ja saada oikeus määrätä pankkityöntekijät viikonlopputöihin. Tällä hetkellä työntekijät voivat tulla töihin lauantaisin omalla suostumuksellaan.

Lännen Media teetti kyselyn Taloustutkimuksella, ja siihen vastasi 1 162 Manner-Suomessa asuvaa suomalaista. Kysely toteutettiin 8.–9. tammikuuta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt