X
SULJE MAINOS
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru saapui hallituksen neuvotteluluihin Säätytalolle Helsingissä 30. marraskuuta 2021. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

LM: Krista Kiurulle syytöksiä painostamisesta

Rokotusasiantuntijaryhmän ex-puheenjohtaja arvostelee Krista Kiurua yrityksestä vaikuttaa asiantuntijoihin.

Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) entinen puhteenjohtaja ja lasten infektiotautien professori Harri Saxen kummastelee Lännen Mediassa KRAR:n hoputtamista koronarokotusten etenemistä koskevassa päätöksenteossa.

– Kyllä KRAR:lle pitäisi nyt ehdottomasti sallia suosituksissaan työrauha. Kolmansien rokotusten suhteen on selvästi viestitty KRAR:n suuntaan, eikö se voisi jo antaa asiasta päätöksensä. Ehkä vähän samanlainen ilmapiiri tuntuu koskevan myös lasten rokottamista, Saxen sanoo LM:lle.

Saxenille on syntynyt vaikutelma, että sosiaali- ja terveysministeriöllä on vahva mielipide siitä, miten rokotusten pitäisi edetä.

– Tuntuu siltä, että (perhe- ja peruspalveluministeri Krista) Kiuru (sd.) on päättänyt itse tukea lasten koronarokotuksia ja kolmansien rokotusten antamista, ja nyt yritetään saada asiantuntijat ymmärtämään, miten tämä asia oikein pitää hoitaa. Tällaista ”ohjailua” en ole ennen nähnyt, hän sanoo.

– Jotenkin tuntuu siltä, että jonkinlaista painostamista on olemassa. Minun mielestäni rokotteita koskeva kovin asiantuntemus on juuri KRAR:ssa, eikä siellä STM:ssä, Saxen lisää.

Krista Kiuru ei kommentoinut Lännen Medialle näkemystä poliittisesta ohjauksesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt