Verkkouutiset

LM: Kesämökin muuttaminen vakituiseksi asunnoksi ei helpottunut

Toukokuisella lakimuutoksella kesämökkien muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi ei ole käytännön merkitystä, kirjoittaa Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lännen Median kahdelletoista kunnalle tekemän kyselyn mukaan muutos on kosmetiikkaa. Vastauksensa antoivat Oulun, Porin, Paraisten, Ylöjärven, Alajärven, Tammelan ja Urjalan kunnat.

Lakimuutos herätti aluksi kiinnostusta loma-asujissa.

– Virkamiehen tehtäväksi jäi palauttaa ihmisiä maan pinnalle ja kertoa, ettei se koske yksittäisiä loma-asuntoja, vaan erikseen rakennusjärjestyksessä määritettäviä laajempia alueita, kertoo Ylöjärven rakennustarkastaja Petri Mäki Lännen Median jutussa, jonka on julkaissut muun muassa Kaleva.

Kunnissa pohditaan nyt, onko tarvetta rukata rakennusjärjestyksiä uusiksi ja lisätä niihin alueita, joilla mökin voisi muuttaa asunnoksi keveämmin keinoin. Rakentamisen tasovaatimukset ovat ennallaan.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan viime vuonna myönteisiä loma-asuntojen käyttötarkoituksen muutospäätöksiä tehtiin noin 200. 2000-luvun alussa niitä oli noin 400 vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)