Muun muassa näitä herkkuja on löytynyt suomalaisten ostoskoreista tänä kesänä. KUVA: SOK

Nämä ovat kauppojen myydyimmät kesäherkut

Vanhat suosikit pitävät pintansa, mutta joukossa on myös yllättäjiä.

Lämpimät ja aurinkoiset säät ovat kasvattaneet joidenkin kesän suosikkituotteiden myyntiä jopa kymmenillä prosenteilla, ilmenee S-ryhmistä kerätystä myyntidatasta.

Myynnin kasvu on kaikkein kovinta pullotetuissa ja tölkitetyissä vesissä, joita myydään lämpiminä kesäkuukausina jopa 70 prosenttia muita kuukausia enemmän. Seuraavaksi eniten kasvua on viineissä, lonkeroissa ja siidereissä. Päätänsä ovat nostaneet myös alkoholittomat ”mocktailit”.

Jäätelöaltaan uutuustuotteet puolestaan ovat kiinnostaneet suomalaisia suuresti, ja tyypillisesti muutama uutuuksista nousee myös kesän myydyimpien jäätelöiden joukkoon. Tänä kesänä hittejä ovat olleet Fazer Premium Milk Chocolate -jäätelösarja, 3 Kaverin jäätelöpuikot ja Jättis Muumi -tuutit.

Suomalaisten suosikkijäätelömakuja ovat perinteisesti suklaa, toffee ja marjamaut. Myös myydyimmät tuotteet ovat pysyneet samoina jo pitkään: parhaiten kaupaksi käyvät perinteinen 1 litran vaniljajäätelö sekä suklaiset ja toffeiset tuutit ja puikot.

Myös karkkipussien myynti on kasvanut. Vastaavasti erityisesti kovimpana korona-aikana myyntiään kasvattaneet suklaatuotteet jäivät taka-alalle. Kategorioidensa myydyimpiä tuotteita S-ruokakaupoissa ovat olleet vuodesta toiseen Karl Fazer -maitosuklaalevy, Fazer Remix -makeissekoitepussi, Tupla Maxi -suklaapatukka ja Jenkki Spearmint -purukumi.

Tämän kesän uutuushittejä ovat puolestaan olleet Karl Fazer Vadelma-lakritsi -suklaalevy, TV Mix Laku -makeispussi ja Kismet Remix -suklaapatukka.

Marjoista suosituin on mansikka

Myös erilaiset terveellisemmät herkut, kuten marjat ja hedelmät, käyvät lämpiminä kesäpäivinä hyvin kaupaksi. Hedelmä- ja vihannesosastolle varsinaisia uutuustuotteita tulee harvoin, vaan valikoimassa korostuu satokausiajattelu eli se, mitkä tuotteet ovat milloinkin parhaimmillaan.

Tämän keväällä tullut uutuus, Mehustamo-tuotesarja, on noussut nopeasti asiakkaiden suosioon. Myydyin näistä on ollut alusta saakka inkiväärishotti, minkä lisäksi mansikkapohjaiset Mehustamo-tuotteet (Bestikset-smoothie ja Kesäkaipuu-täysmehu) ovat nousseet suosituiksi.

Kotimaisten marjojen kaudella myydyimpänä on vuodesta toiseen suomalaisten kestosuosikki eli mansikka. Suosituimpien kesäherkkujen joukkoon lukeutuu myös kotimainen varhaisperuna.

Kekseistä suosituimpia ovat erilaiset cookiet, X-tra leivoskeksi appelsiini, Kantolan Cream cracker sekä Filipinos valkosuklaa. Kesän uutuuskekseistä suosituimpia ovat Jaffa Remix greippi ja Fasupala Marianne. Myös kaneliässien myynti on 60 prosentin kasvussa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt