X
SULJE MAINOS

”Lisäämällä hallitusten naisjäsenten määrää ei saada naisia lisää yritysjohtoon”

Naisjäsenten suurempi osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa ei Keskuskauppakamarin mukaan johda siihen, että naisia nousisi keskimääräistä enemmän johtoryhmiin.

Keskuskauppakamarin tekemän selvityksen mukaan naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa ei korreloi naisten määrään yritysjohdossa.

– Toisin kuin kiintiöiden kannattajat ovat esittäneet, lisäämällä hallitusten naisjäsenten määrää ei saada naisia lisää yritysjohtoon. Pörssiyhtiön hallituksen ja johtoryhmän sukupuolijakaumalla ei ole mitään korrelaatiota, toteaa Keskuskauppakamari varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

Keskuskauppakamari vertasi kaikkien suomalaisten pörssiyhtiöiden hallitusten ja johtoryhmien sukupuolijakaumaa toisiinsa.

Pörssiyhtiöissä, joiden hallituksissa on keskivertoa enemmän naisia, ei kuitenkaan johtoryhmissä ole keskivertoa enempää naisia. Toisaalta naisten vähäinen määrä hallituksessa ei merkitse sitä, että naisia olisi vähän yhtiön johtoryhmässä.

– Yhteensä 77 pörssiyhtiöllä naisten osuus hallituspaikoista on suurempi kuin naisten osuus johtoryhmän jäsenistä. Samanaikaisesti 34 pörssiyhtiössä tilanne on päinvastainen, eli johtoryhmässä naisten osuus on suurempi kuin kyseisen yhtiön hallituksessa. Yhtiön koko ei myöskään vaikuta asiaan, kertoo Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen.

Keskuskauppakamari kertoo osoittaneensa naisjohtajaselvityksillään, että todellinen ongelma naisten johtoasemissa ei ole hallituksissa vaan johtoryhmätasolla. Pörssiyhtiöiden johtoryhmissä on naisia nykyisin 19 prosenttia, mutta johtoryhmätasolla liiketoimintajohdosta vain 9 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt