Verkkouutiset

Liisa Jaakonsaari varoittaa Britannian ryhtyvän veroparatiisiksi Brexitin jälkeen

SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari pelkää Britannian muokkaavan itsestään veroparatiisin EU-eron jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-maiden pitäisi Liisa Jaakonsaaren mielestä sopia yhteisistä verokäytännöistä sisämarkkinoilla sekä puuttua EU-maiden ja muiden maiden erilaisen verokohtelun aiheuttamaan ongelmaan.

– Brexitin myötä on todellinen vaara, että Iso-Britannia muokkaa itsestään uuden houkuttelevan veroparatiisin EU:n kylkeen, hän varoittaa tiedotteessaan.

Jaakonsaari muistuttaa, että suuryritykset hyödyntävät eri maiden verosääntöjen eroavaisuuksia ja välttävät veronmaksun useassa maassa samanaikaisesti.

– Suuryritysten harrastama veroshoppailu vääristää sisämarkkinoita ja syö pk-yritysten kilpailukykyä, hän painotta.

Euroopan komissio esitti keskiviikkona uuden ehdotuksen EU-maiden yhteisestä yhtiöveropohjasta. Yhteinen säännöstö veronalaisten voittojen laskemiseksi on kuitenkin pakollinen vain suuryrityksille, joiden tulot ylittävät 750 miljoonaa euroa vuodessa.

– Komission uusi esitys on tervetullut, mutta todellinen vaikutus jää vähäiseksi jos säännöt koskevat vain kaikkein suurimpia kansainvälisiä yrityksiä, Jaakonsaari toteaa.

Seuraavaksi komissiolta odotetaan esitystä EU-maiden yhteisöveropohjan yhdistämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)