Poliisi varoittaa liukkaista tienpinnoista. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Talven vaarat yllättivät myös poliisin – varo ratissa tätä tilannetta

Poliisi kehottaa autoilijoita keskittymään ajamiseen.

Poliisi varoittaa liikenteessä kulkevia liukkaista teistä. Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta huomautetaan Twitterissä, että erityisen liukkaita tienpinnat ovat nyt risteysalueilla. Autoilijoita poliisi kehottaa erityiseen varovaisuuteen.

− Jos havaitset edessäsi pysähdyksissä olevia ajoneuvoja tai vaikkapa onnettomuuspaikan hiljennä ajonopeutta reippaasti, Itä-Uudenmaan poliisi tviittaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että teiden talviset olosuhteet on huomattu myös poliisiauton ratissa.

− Kentältä terveisiä: Myös poliisiautolla ajaessa on käynyt ilmi, että jo valmiiksi liukkaiden teiden pinnoille satanut lumi voi yllättää. Toiveissa onkin, että kaikki keskittyvät ratin takana ollessaan itse ajamiseen, Länsi-Uudenmaan poliisi tviittaa.

− Mutkan takana voi yhtäkkiä olla se penkkaan ajautunut ajoneuvo tai useampikin poliisin ja/tai pelastustoimen yksikkö jeesaamassa apua tarvitsevia. Nopeusrajoitusten noudattamisen ohella on tärkeää ottaa huomioon keliolosuhteet. Tilannenopeudella on usein ratkaiseva merkitys onnettomuuden välttämisessä tai ainakin henkilö- ja materiaalivahinkojen minimoinnissa, poliisilaitokselta jatketaan.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt