Opetusministeri Li Andersson. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Li Andersson vastustaa LM:ssä eläkeputken poistoa

Vasemmistoliitto haluaa muutosturvaan muutoksia, jos eläkeputki poistetaan.

Vasemmistoliitto hyväksyi uuden yksilöllisen työnhaun mallin, sillä työttyömien asemaa mallissa parannettiin, puolueen puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kertoo Lännen Median haastattelussa lauantaina.

Sanna Marinin (sd.) hallituksen budjettiriihessä linjaamalla mallilla on katsottu olevan yhtymäkohtia Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ”aktiivimalli kakkoseen”.

Mallissa Andersson korostaa etenkin TE-toimistojen resurssien lisääntymistä ja karenssien lievennyksiä.

Budjettiriihessä Anderssonin luotsaama vasemmistoliitto puolusti ainoana hallituspuolueena eläkeputkea, eli työttömyysturvan lisäpäiviä. Eläkeputki on nyt tulossa työmarkkinaosapuolten neuvoteltavaksi, mutta opetusministeri korostaa, ettei putkea hallituksen järjestöille antamassa toimeksiannossa mainita erikseen.

Mikäli putken poistaminen ajankohtaistuu, tulee vasemmistoliitto esittämään suuria muutoksia muutosturvaan.

– Toivoisin, että muissa puolueissa pysähdyttäisiin katsomaan, missä suhdannetilanteessa ollaan. Tämä ei nyt ole oikea aika ja paikka putken poistamiseen, kun ihmisten mahdollisuudet löytää uutta työtä ovat heikot, Andersson sanoo LM:lle.

Andersson arvostelee kovin sanoin suomalaista työllisyyskeskustelua.

– Nyt ollaan kiinni numeroissa, laskentamalleissa ja kaavamaisissa ratkaisuissa. Aika harva työtön tunnistaa oman arkensa keskustelusta, jota poliitikot käyvät.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt