Verkkouutiset

Li Andersson: Vasemmisto on vaihtoehto all male panel -ilmiölle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson mielestä vasemmistoliiton tulee nostaa profiiliaan edistämällä feminististä työmarkkinapolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Li Andersson haluaa vasemmiston haastavan all male panel-ilmiön feministisellä työmarkkinapolitiikalla.

– Mielestäni vasemmistoliiton tulee nostaa profiiliaan edistämällä feminististä työmarkkinapolitiikkaa. Se tarkoittaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden ja vanhempainvapaajärjestelmän uudistamisen puolesta toimimista sekä tasa-arvovaikutusten näkyviksi tekemistä poliittisessa päätöksenteossa. Vasemmiston tulee toimia all male panel-ilmiön vastavoimana, Andersson toteaa tiedotteessaan.

Andersson on nostanut eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pitämässään puheessaan esiin kaksi muutakin aloitetta. Hän teki ehdotuksen vasemmistolaisesta kansanäänestysaloitteesta eurooppalaisen talouspolitiikan suunnasta.

– Annetaan kansalaisille mahdollisuus ilmaista, haluaako jatkaa nykyisen kaltaisessa unionissa, nykyistä enemmän yhteistä finanssipolitiikkaa harjoittavassa unionissa vai omalla valuutalla, Andersson ehdottaa.

Anderssonin mukaan talouskuri on niin syvällä rahaliiton rakenteissa, että vasemmiston kanta euroyhteistyön tulevaisuuteen on arvioitava uudestaan.

– Euroryhmän uhka lopettaa Kreikan pankkijärjestelmän hätärahoitus, joka lopuksi kiristi Syrizan johtajia hyväksymään talouskuripolitiikkaa jatkavan kolmannen tukipaketin, oli talouskuripolitiikan viemistä sen härskeimpään äärimmäisyyteen, Andersson toteaa.

Lisäksi hän mukaansa tuloerojen kasvattaminen on Suomen hallituksen talouspoliittinen punainen lanka.

– Eri vaihtoehdot yksikkötyökustannusten alentamiseksi hyödyttävät työnantajia samalla kun pienentävät työntekijöiden osuutta tulonjaosta, Andersson huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)