X
SULJE MAINOS
Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Sote-rahoja ei saa ohjata yksityisten yritysten voittoihin

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kehottaa lisäämään julkisten palveluiden voimavaroja.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson vaatii pandemian aiheuttaman hoitovajeen korjaamista ja terveyserojen kasvun pysäyttämistä. Hänen mukaansa hoitoon pääsy olisi turvattava julkisissa palveluissa.

– Sen sijaan, että ajaisimme vähät resurssit pois julkiselta puolelta, on hyvinvoinnin, tasa-arvon ja inhimillisten työolojen nimissä vahvistettava niitä. Julkiset palvelut saadaan kuntoon lisäämällä resursseja, ei ohjaamalla varoja yksityisten yritysten voittoihin, Andersson sanoi tammikuun sote-vaaleja käsitelleessä linjapuheessaan.

Anderssonin mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapulaa helpotetaan noin 5 000 uuden lähihoitajan kouluttamisella lähivuosina. Myös alan vetovoimaa olisi vahvistettava.

– Siksi nyt sotevaalien alla meidän on käytävä vakava keskustelu alan työolojen ja palkkauksen parantamiseksi ja ryhdyttävä konkreettisiin toimiin. Sote- ja kasvatusalan vetovoima, arvostus ja houkuttelevuus ovat kohtalon kysymyksiä koko suomalaiselle hyvinvointivaltiolle.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja totesi uusien hyvinvointialueiden toimivan jatkossa kuntien lailla työnantajina.

– Vaadimme, että jokaisella hyvinvointialueella laaditaan toimenpiteet alan ammattilaisten työehtojen ja -olojen parantamiseksi yhteistyössä työntekijäjärjestöjen kanssa heti, kun työskentely vaalien jälkeen alkaa, Li Andersson sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt