Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Luottamusmies hoitaisi paikallisen sopimisen

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä paikallinen sopiminen tulisi ulottaa kaikkiin yrityksiin.

Hyvin ja oikeudenmukaisesti toteutettuna paikallisella sopimisella olisi merkittävä positiivinen työllisyysvaikutus, opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo.

Hän toteaa blogissaan paikallisen sopimisen olevan yksi tärkeä elementti, jolla vastataan hallitusohjelman tavoitteeseen työllisyysasteen nostamisesta 75 prosentin tasolle.

– Paikallinen sopiminen täytyy kuitenkin toteuttaa reilusti, jotta sen varjolla ei päädytä ainoastaan heikentämään työntekijöiden mahdollisuuksia varmistaa itselleen riittävät ja turvalliset työehdot, Li Andersson sanoo.

Hänen mielestään paikallinen sopiminen tulisi ulottaa koskemaan myös järjestäytymättömiä yrityksiä. Itse sopiminen olisi kuitenkin aina luottamusmiehen vastuulla.

– Aito paikallinen sopiminen on uudistus, joka ei heikennä kenenkään tilannetta, mutta parantaa monen asemaa kasvavan tuottavuuden ja työllisyyden muodossa.

Li Anderssonin mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus tulee lisäämään erilaisten ihmisten pääsyä työmarkkinoille muun muassa osatyökykyisille ja maahanmuuttajille kohdennetuilla työllisyystoimilla. Tämä lisää hänen mukaansa tarvetta työlainsäädännön tasapuoliselle kehittämiselle

– Jotta saamme työllisyysasteen nousuun ja luotua ihmisille uutta työtä, työelämän joustoja tarvitaan, mutta niistä sovittaessa neuvotteluasetelman tulee olla aidosti tasapuolinen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt