Li Andersson. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Li Andersson: Kouluissa varauduttava, että tartunnat voivat lisääntyä

Opetusministerin mukaan lähi- ja etäopetuksen välillä voi vuorotella, jos tartuntoja ilmenee.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin (vas.) mukaan kouluissa on varauduttava syksyn kuluessa siihen, että koronatartunnat voivat lisääntyä.

Opetusministerin mukaan muun muassa väljyyteen ja hygieniaan liittyviä varotoimia on edelleen syytä noudattaa, vaikka epidemiatilanne on Suomessa ollut kesän ajan suhteellisen rauhallinen.

– Suositusten tarkka noudattaminen on erityisen tärkeää alueilla, joilla on viimeaikoina ollut tartuntoja, Andersson toteaa Twitterissä.

– Varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on syytä varautua myös siihen, että tartunnat voivat lisääntä ja suosituksia pitää tiukentaa syksyn kuluessa. Kevään kokemuksia opetuksen järjestämisestä on syytä hyödyntää.

Jos tartuntoja ilmenee, voidaan Anderssonin mukaan siirtyä väliaikaisesti siirtyä lähi- ja etäopetuksen välillä vuorotteluun.

– Arvio lähiopetuksen turvallisuudesta tehdään yhdessä alueellisten tartuntatautiviranomaisten kanssa tartuntatautilain nojalla.

OKM ja THL ovat päivittäneet kouluihin liittyviä suosituksiaan. Niiden tarkoituksena on tukea koulutuksen järjestäjiä, jotta opetus voidaan järjestää sujuvasti ja turvallisesti.

Kouluihin palataan lähes kaikissa peruskouluissa ensi viikolla, yleisimmin 12. elokuuta. Kouluissa palataan lähtökohtaisesti lähiopetukseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt