Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Kouluissa ollut vähemmän tartuntoja kuin muualla

Opetusministeri pitää pääkaupunkiseudun kouluja koskevia rajoituksia oikeasuhtaisina.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää pääkaupunkiseudulle julkistettuja uusia koronarajoitustoimia ”tarpeellisina ja tervetulleina”.

− Nyt pelätty 2-aalto osoittaa kuitenkin erityisesti Uudellamaalla merkittävää voimistumista, ja on tullut aika kantaa yhdessä vastuuta, jotta tilanne saadaan haltuun, Li Andersson sanoo Twitterissä.

Riittävillä rajoitustoimilla voidaan hänen mukaansa välttää tartuntatilanteen karkaaminen vielä voimakkaammat rajoitustoimet.

− Nyt tarvitaan varsinkin pääkaupunkiseudulla samanlaista henkistä asennoitumista kuin keväällä: ollaan kotona ja pyritään kaikin tavoin vähentämään lähikontakteja.

Erityisesti HUS-alueella keskustelua on herättänyt runsas altistusten määrä kouluissa ja oppilaitoksissa. Pääkaupunkiseudulla aiotaankin siirtää toisen asteen opiskelijat etäopetukseen. Jo viime viikolla kerrottiin, että maskisuositus laajenee koskemaan myös yläkoulua.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan varhaiskasvatuksessa ja peruskouluissa lähiopetus jatkuu. Opetusministeri Anderssonin mielestä päätös on hyvä ja perusteltu.

− Kuten Vapaavuorikin totesi, Suomessa pidetään laajasti tärkeänä, että pienten lasten mahdollisuus käydä koulua pyritään turvaamaan mahdollisimman pitkälle, hän sanoo.

Anderssonin mukaan ”jatkotartuntojen määrä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa on ainakin tähän asti ollut muuta yhteiskuntaa matalampi”

− Ja lähiopetuksen sulun vahingollinen vaikutus lasten ja nuorten hyvinvoinnille olisi suuri.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt