Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Kiky-tunnit saatava historiaan

Opetusministerin mukaan kiky-tunneista tulee luopua myös naisvaltaisilla aloilla.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan vuosityöaikaa pidentäneet kiky-tunnit olisi saatava lopullisesti historiaan.

– Tässä erittäin vaikeassa tilanteessa työmarkkinaosapuolten pitäisi nyt neuvotella uusista työehtosopimusratkaisuista. Minä toivon, että kiky-tunnit jäävät historiaan tasapuolisesti kaikilla aloilla Suomessa, Li Andersson kirjoittaa Facebookissa julkaisemassa päivityksessään.

– Ei voi käydä niin, että miesvaltaisten vientiteollisuuden alojen vahvat liitot saavat nämä neuvoteltua pois, mutta jo valmiiksi palkkakuopassa oleville naisvaltaisille aloille ne jäävät.

Lähi- ja perushoitajia edustava SuPer ja terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy ovat vaatineet kiky-tuntien poistamisen lisäksi palkkojen tasa-arvo-ohjelmaa. Ohjelman mukaan naisvaltaisen sote-alan tehtäväkohtaisia palkkoja nostettaisiin vuosittain 1,8 prosenttiyksiköllä miesvaltaisten alojen palkkoihin verrattuna kymmenen vuoden ajan.

Anderssonilta kysyttiin eilen tiistaina hänen sosiaalisen median kyselytunnillaan, tukeeko vasemmistoliitto hoitajaliittojen palkkatavoitteita. Andersson vastasi, että vasemmistoliittolaisilta tulee varmasti tukea hoitajille kuin muillekin julkisen sektorin matalasti palkatuille työntekijöille.

Li Anderssonin mukaan hallitus ei ole ottanut asiaan yhteistä kantaa. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ilmaisi tammikuun alussa, että hallitukselta ei olisi luvassa tukea hoitajien palkkoihin.

Eilen alkoi julkisen puolen työmarkkinaneuvottelukierros, josta on ennakoitu poikkeuksellisen vaikeaa. Suomen kuntien…

Posted by Li Andersson on Tuesday, January 14, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt