Li Andersson Säätytalolla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson IL:lle: Selitys väkivaltapuheista kelpaa

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan Dan Koivulaakson vanhat nettiviestit eivät edusta puolueen linjaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan valtuutettu Dan Koivulaakso (vas.) voi jatkaa tehtäviään hallitusneuvotteluissa julkisuuteen nousseista kohukirjoituksista huolimatta.

Andersson toteaa Iltalehdelle, että Dan Koivulaakso on ”hyvin selvästi” pahoitellut vanhoja kirjoituksiaan ja kertonut mielipiteidensä muuttuneen.

– Meille kelpaa kyllä tämä, Li Andersson sanoo.

Hän huomauttaa, että nettikirjoitukset ovat yli kymmenen vuotta vanhoja.

– No siis totta kai nämä kirjoitukset, joita hän oli tehnyt, niin eivät ne edusta puolueen linjaa tai meidän kantoja, Li Andersson toteaa.

Dan Koivulaakso toimii parhaillaan Säätytalolla pidettävissä hallitusneuvotteluissa ”turvallinen oikeusvaltio Suomi”-ryhmään kuuluvan ”oikeusvaltion kehittäminen”-alatyöryhmän puheenjohtajana.

Kalevan mukaan hän puolusti vuonna 2009 Vasemmistonuorten foorumilla poliittisen väkivallan käyttöä ja kutsui poliiseja ”räikeästi rasistisiksi” ja ”natseja suojeleviksi” sioiksi. Hän myös totesi, että keskustelun sijasta pitäisi pyrkiä ”jatkuvaan kamppailuun”.

Dan Koivulaakso pyysi anteeksi vanhoja tekstejään ja totesi keskittyvänsä viranomaisten resurssien turvaamiseen, oikeusvaltion vahvistamiseen ja Suomen hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt