Li Andersson. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Li Andersson ihmettelee Ylellä rahaministeriön toimia: ”Hyvin erikoista”

Opetusministerin mukaan koulutuspolitiikan kovimmat asiantuntijat löytyvät opetusministeriöstä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson (vas.) on yllättynyt valtiovarainministeriön toiminnasta, kertoo Yle.

Kansan Uutisten mukaan valtiovarainministeriössä on kirjoitettu opetusministeriön budjettiehdotus uusiksi. KU kertoo, että valtiovarainministeriö ei muuttanut pelkästään numeroita opetus- ja kulttuuriministeriön tekemästä budjettiehdotuksesta, vaan myös selvitysosa, jossa ministeriö perustelee hallinnonalan rahoitustarvetta, kirjoitettiin uusiksi.

– Hyvin erikoista toimintaa, ja olin aika yllättynyt, kun se tuli ilmi. Jos puhutaan koulutuspolitiikan sisällöistä ja tavoitteiden asettelusta, kyllä tämän maan kovimmat asiantuntijat ovat opetus- ja kulttuuriministeriössä, Li Andersson sanoi Ylen Aamu-tv:n haastattelussa keskiviikkona.

Andersson totesi, ettei hän tiedä, mikä on valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) osuus asiaan.

– Tärkeintä on selvittää, miksi näin on käynyt, ja se, että pystytään budjettiriihessä tekemään sellaisia linjauksia, joista näkyy, että koulutuspolitiikka on parasta työllisyyspolitiikkaa, jota Suomessa voidaan tehdä, Andersson sanoi.

Budjettipäällikkö Sami Yläoutisen mukaan valtiovarainministeriössä ei ole muutettu opetus- ja kulttuuriministeriön alkuperäisen ehdotuksen vaikuttavuustavoitteita, vaan opetus- ja kulttuuriministeriön täydennysehdotusta ei ole enää ehditty huomioida kokonaisuudessaan.

– Täydennyksistä keskustellaan budjettiprosessin seuraavassa vaiheessa, budjettipäällikkö Sami Yläoutinen kirjoittaa Twitterissä.

LISÄYS 21.8.2019 kello 11.48: Lisätty juttuun valtiovarainministeriön budjettipäällikön Sami Yläoutisen kommentti.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt