X
SULJE MAINOS
Opetusministeri Li Andersson. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Li Andersson: HS toistaa opposition väärää väitettä

Opetusministerin mukaan koulutukseen ohjataan enemmän rahaa kuin Helsingin Sanomat kertoo.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) sanoo, että Helsingin Sanomat esittää väärää tietoa koulutuksen kehittämisestä. Hänen mielestään HS on poiminut tiedon oppositiolta.

– HS toistaa eilisessä pääkirjoituksessaan opposition virheellisen väitteen, jonka mukaan oppivelvollisuuden laajennus olisi ainoa pysyvä panostus koulutukseen, jonka hallitus tällä kaudella tekee. Näin ei ole. Koulutuksen resursseja vahvistetaan kaikilla asteilla, Andersson kirjoittaa.

HS arvostelee pääkirjoituksessaan edellistä hallitusta leikkauksista ja toteaa, että vaikutukset näkyvät pitkään. Se totea, että Anderssonin johdolla on annettu lupauksia tilanteen paranemisesta.

– Aiempien koulutusleikkausten jäljet eivät välttämättä sillä korjaannu, koska hallituksen pysyvät panostukset keskittyvät oppivelvollisuusiän nostoon ja siihen sidottuun toisen asteen koulutuksen maksuttomuuteen.

Andersson sanoo, että myös varhaiskasvatukseen ohjataan lisää määrärahoja.

– Myös oppilas- ja opiskelijahuoltoon säädetään pysyvistä uusista mitoituksista koulukuraattoreiden ja psykologien palveluille. Tämän lisäksi lukiokoulutuksen rahoitukseen on tehty pysyvä lisäys ja maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus on saanut pysyvää lisärahoitusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt