Li Andersson. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Li Andersson avustajamääristä Ylelle: Virkamiehet uupuneita

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan nimitykset pohjautuvat hallitusneuvotteluiden linjauksiin.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolustaa hallituksen päätöstä lisätä erityisavustajien ja valtiosihteerien määrää.

Andersson on nimennyt itselleen viisi erityisavustajaa sekä valtiosihteerin. Tehtävää aiemmin hoitaneella Sanni Grahn-Laasosella (kok.) oli kaksi erityisavustajaa.

– Ero on oikeastaan siinä, että minä toimin puolueen puheenjohtajana. Näissä hallitusneuvotteluissa sovittiin, että kaikille hallituspuolueiden puheenjohtajille tulee viisi erityisavustajaa, joista kolme työskentelee koko puolueen ministeriryhmälle, Li Andersson sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Hänen mukaansa muutoksella on huomioitu myös virkamiesten jaksamista ja poliittisen valmistelun laatua.

– Tuli myös paljon huolestuttavaa uutisointia siitä, että ministeriöiden virkamiehet ovat uupuneita siksi, ettei poliittista työtä johdettu kunnolla, Li Andersson jatkoi.

Kevään hallitusneuvotteluissa sovittiin, että SDP:tä, keskustaa, vihreitä, vasemmistoliittoa ja RKP:tä avustaa enintään 15 valtiosihteeriä ja 70 erityisavustajaa.

Esikunnan palkkoihin käytetään yli puoli miljoonaa euroa kuukaudessa. Valtiosihteerien palkka on 9834–12 780 euroa kuukaudessa, erityisavustajien 4500–7900 euroa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt