X
SULJE MAINOS
CISM World Military Games -tapahtuman avajaiset Wuhanissa 18. lokakuuta 2019. / CCTV / CISM

Levitettiinkö koronaa Wuhanin urheilukisoissa jo 2019?

Monet länsimaiset sotilaat saivat mahdollisesti tartunnan Kiinan World Military Games -tapahtumassa.

Kiinasta karkotettu demokratia-aktivisti väittää maan levittäneen koronavirusta tarkoituksella lokakuussa 2019 Wuhanissa järjestetyssä sotilaiden urheilutapahtumassa.

World Military Games -tilaisuus järjestettiin vain kaksi kuukautta ennen maailman terveysjärjestö WHO:lle tehtyä ilmoitusta ensimmäisistä tautitapauksista. Paikalla oli myös monia amerikkalaisia urheilijoita.

Wei Jingsheng sanoo Sky News -kanavan dokumentissa kuulleensa Kiinan hallituksen ”epätavanomaisesta harjoituksesta” kilpailun yhteydessä.

– Olin tietoinen mahdollisuudesta, että Kiinan hallitus käyttäisi joitakin erikoisia aseita, kuten biologisia aseita. Tiesin heidän tekevän sentyyppisiä kokeita, Yhdysvaltoihin vuonna 1997 karkotettu Wei Jingsheng toteaa.

Teoria laboratoriovuodosta

Yhdysvaltain ulkoministeriön koronatutkija David Asherin mukaan on olemassa viitteitä siitä, että koronavirus olisi kiertänyt maassa jo joulukuun alkupuolella tai mahdollisesti aiemmin.

Erään teorian mukaan virus olisi päässyt vahingossa pakoon Wuhanin virustutkimuslaitoksesta ehkä noin kuukautta ennen urheilutapahtumaa.

Saksalaisten, ranskalaisten ja amerikkalaisten urheilijoiden väitetään saaneen koronaviruksen kaltaisia flunssaoireita World Military Gamesin yhteydessä.

David Asher kertoo pitävänsä Kiinan toimintaa epäilyttävänä.

– Huolenani oli, että kiinalaiset olivat tehneet tutkimusta biologiseen sodankäyntiin liittyen. Ja kuten myöhemmin selvisi, varsin hallitsemattomissa olosuhteissa, Asher sanoo.

– Asiaa voisi verrata siihen, jos B-52-pommikoneesta putoaa ydinase kaupungin päälle. Ja selittäisimme asiaa sillä, että ”oho, se ei ollut tarkoituksena”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt