X
SULJE MAINOS
Matkustajat nukkuivat Orlandon lentoaseman lattialla Floridassa. / Twitter

Lentoyhtiö peruutti yli tuhat lentoa, kiistaa henkilöstön rokotuksista

Floridan lentokenttäkaaoksen kerrotaan aiheutuneen huonosta säästä ja lennonjohdon ongelmista.

Yhdysvalloissa on hämmästelty muun muassa Southwest Airlines -lentoyhtiön yllättäviä peruutuksia viikonlopun aikana.

CNBC:n mukaan Southwest perui lauantaina yli 800 ja sunnuntaina yli tuhat lentoaan vedoten huonoon säähän ja lennonjohtoon liittyviin ongelmiin. Sunnuntain peruutukset vastasivat lähes kolmasosaa yhtiön kaikista lennoista.

Yhtiö ilmoitti viime maanantaina vaativansa kaikkia 54 000 työntekijäänsä hankkimaan koronavirusrokotteen 8. joulukuuta mennessä irtisanomisen uhalla. Linjaukseen voi hakea poikkeuslupaa lääketieteellisin tai uskonnollisin perustein.

Myös esimerkiksi American Airlines ja JetBlue ovat ilmoittaneet noudattavansa presidentti Joe Bidenin hallinnon tavoitetta rokotuskattavuuden lisäämisestä. United Airlines kertoo rokottaneensa jo 97 prosenttia henkilökunnastaan elokuussa tehdyn linjauksen jälkeen.

Senaattori Ted Cruz on syyttänyt äkillisestä lentäjä- ja lennonjohtajapulasta presidentin ”laitonta” rokotuspakkoa. Lentäjäliitto kiisti väitteet, joiden mukaan ongelmat olisivat kärjistyneet henkilökunnan mielenilmauksen seurauksena. Sen mukaan rokotushankkeen käytännön toteutuksessa on epäonnistuttu pahoin.

Floridassa sijaitsevan Jacksonvillen lentoaseman haasteita selitettiin sillä, että henkilöstö on ollut kaksi päivää sairauslomalla rokotusten jälkeen.

Yllättävät peruutukset ovat herättäneet vihaisia reaktiota sosiaalisessa mediassa. Floridan Orlandon lentoasemalta julkaistujen kuvien perusteella monet lapset joutuivat nukkumaan terminaalin lattialla viivästysten ja peruutusten seurauksena.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt