X
SULJE MAINOS
Käsidesipiste Helsinki-Vantaan lentoasemalla. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Lentokenttien matkustajamäärät yhä kaukana entisestä

Helsinki-Vantaan matkustajia oli kesäkuussa 90 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019.

Tilastokeskuksen mukaan Suomen lentokenttien kautta lensi kesäkuussa yhteensä 248 337 matkustajaa, mikä oli moninkertaisesti enemmän kuin viime vuonna, mutta yhä 89 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019.

Matkustajamäärän poikkeuksellisen suuri suhteellinen kasvu verrattuna edellisvuoteen johtuu vuodentakaisesta koronapandemian aiheuttamasta lentoliikenteen romahtamisesta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia kertyi 202 345 ja muilla kotimaan lentoasemilla matkustajia oli yhteensä 45 992. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 81 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamäärästä.

Kesäkuussa Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä oli 90 prosenttia ja muiden kotimaan lentoasemien yhteenlaskettu matkustajamäärä oli 84 prosenttia alhaisempi kuin vuoden 2019 kesäkuussa.

Matkustajista 69 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 31 prosenttia kotimaan lennoista. Ulkomaan lentojen matkustajamäärän osuus oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla 81 prosenttia ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteenlaskettuna 17 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt