X
SULJE MAINOS
NOTAM-ilmoitus ohjustestistä. @Ongaunited/twitter.com

Lento- ja laivaliikennettä varoitettu: Venäjä ampuu ohjuksia lähellä Ruotsin rannikkoa

Venäjä aikoo tehdä epätavallisia ohjuskokeita lähietäisyydellä Ruotsin rannikosta.

Venäjä aikoo suorittaa ohjuksien koelaukaisuja lähellä Ruotsin rannikkoa.

Alla olevassa tviitissä näkyvän lentoliikenteelle annetun NOTAM-varoituksen perusteella Venäjä ampuu ohjuksia ensi viikolla Itämerellä Venäjä 1 -nimisellä harjoitusalueella. Lentoliikennettä varoitetaan 18 kilometrin korkeuteen asti. Ruotsalaisen Expressenin mukaan myös laivaliikennettä on varoitettu.

Harjoitusalue sijaitsee lähellä Ruotsin rannikon Karlskronaa, jossa on Ruotsin laivaston tukikohta. Alue on kansainvälisillä vesillä, mutta Ruotsin lentotiedotusalueen (FIR) sisällä.

Harjoituksen kerrotaan alkavan ensi viikon keskiviikkona kuudelta aamulla. Harjoitus päättyy perjantaina kuudelta illalla.

Ruotsin asevoimat ei kommentoi asiaa. Harjoituksesta ollaan kuitenkin selvillä. Nimetön ruotsalainen puolustuslähde kuvailee harjoitusta ”erittäin epätavalliseksi”.

Tunnettu ruotsalainen puolustusbloggari ja upseeri Carl Bergqvist toteaa niin ikään twitterissä, että kyse on tavallisesta poikkeavasta harjoituksesta.

– En ole koskaan aiemmin nähnyt toisen valtion suorittavan ammuntoja Ruotsin FIR:n sisällä lukuun ottamatta yhteisharjoituksia Ruotsin kanssa, hän toteaa.

Uutista päivitetty 18.36: Harjoitusalueen etäisyys Karlskronan keskustaan on kuusi skandinaavista mailia (milaa) eli 60 kilometriä, ei 10 kilometriä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt