Kitty Hawkin suunnittelema Cora-ilmataksi. Kuva: Kitty Hawk / Vimeo

Lentäviä takseja on testattu salaa

Kitty Hawk -yhtiö pyrkii mullistamaan taksiliikenteen lähivuosien aikana.

Ilmailualan startup-yhtiö tekee parhaillaan koelentoja sähköllä toimivilla lentokoneilla Uudessa-Seelannissa, kertoo Financial Times.

Kitty Hawk -yhtiön visiossa Cora-lentokoneet muodostavat lähivuosina ilmataksiliikenteen perustan. Googlen toinen perustaja Larry Page rahoittaa yhtiön toimintaa.

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoi suunnitelmasta julkisuuteen tiistaina yhtiön edustajan Fred Reidin kanssa.

– Cora nousee kuin helikopteri ja lentää kuin lentokone. Koska erillisiä kiitoratoja ei tarvita, voi kone lähteä lentoon esimerkiksi rakennusten katoilta, Kitty Hawk kertoo verkkosivuillaan.

Coran on tarkoitus lentää automaattisesti, mutta ihmisten valvonnassa. Aluksessa on turvallisuussyistä kolme erillistä lentotietokonetta.

Lentokoneen siivissä on 12 itsenäisesti toimivaa potkuria. Kaksi henkilöä kuljettavan aluksen on suunniteltu matkustavan 150–900 metrin korkeudessa.

– Pyrimme mullistamaan sen tavan, jolla liikumme paikasta toiseen. Corassa on hyödynnetty kahdeksan vuoden tutkimustyötä, yhtiön toimitusjohtaja Sebastian Thrun kommentoi.

Myös Uberin ja Airbusin kaltaiset yhtiöt ovat viime vuosina sijoittaneet vastaaviin suunnitelmiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt