Verkkouutiset

Lenita Toivakka: Yritysten välisten maksuaikojen lyheneminen tukee yrittäjyyttä

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) on tyytyväinen, kun yritysten välisiä maksuaikoja lyhentävä laki vahvistui perjantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Muutoksella tuetaan suomalaista yrittäjyyttä ja erityisesti pieniä alihankintayrityksiä. Aiempi lainsäädäntö on ajanut monia pienyrityksiä taloudellisiin vaikeuksiin, kun ne ovat joutuneet odottamaan saataviaan usean kuukauden ajan, sanoo Lenita Toivakka.

Uuden lain mukaan maksuaika yritysten välisissä saatavissa alenee 60 päivästä 30 päivään. Maksuajan ylitys on edelleen mahdollista, mutta siitä on sovittava yritysten kesken.

– Uudistus on osa kokoomuksen ajamaa yrittäjyyspakettia, jolla parannetaan erityisesti pk-yritysten toimintaedellytyksiä. Mitä paremmat mahdollisuudet yrityksellä on toimia kotimaassa, sitä helpompaa on sen myös lähteä kansainvälisille markkinoille, muistuttaa Toivakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)