Lauslahti ja Sarkomaa: Mahdollisessa veroalessa muistettava eläkeläisiä

Kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti ja Sari Sarkomaa vaativat, että hallituksen mahdollinen tuleva miljardin euron veroalennus on kohdennettava reilusti eläkeläisten ja palkansaajien välillä.

– Tämän vuoden budjetissa työtulovähennysten 450 miljoonan korotus kohdentuu vain työtuloa saaville. Hallitus valitsi työnteon kannusteet. Budjetin toimet tähtäävät vahvasti työllisyyden edistämiseen ja veroratkaisu on osa tätä kokonaisuutta. Työlinja on aivan keskeinen kaikkien suomalaisten kannalta ja erityisesti myös eläkejärjestelmän kestävyyden kannalta, toteavat Sanna Lauslahti ja Sari Sarkomaa tiedotteessaan.

Kokoomuskaksikon mielestä on selvää, että jatkossa eläkeläisten veroeroa työtuloa saaviin nähden täytyy kaventaa.

– Tähän tarvitaan kovia täsmätoimia. Tulevaisuudessa kunnallisverotuksen eläketulovähennystä on parannettava siten, että eläkeläisten verotus ei ole millään tulotasolla korkeampi kuin palkansaajan verotus. Kokoomuksella on selkeä tavoite pitää palkansaajien ja eläkeläisten verotus samalla tasolla. Tämä on perusteltua eläkeläisten ostovoiman ja oikeudenmukaisen kohtelun kannalta, edustajat katsovat.

Lauslahden ja Sarkomaan mukaan eläkkeiden ostovoimasta on pidettävä tiukasti huolta muun muassa verotusta keventämällä ja täysimääräiset indeksikorotukset tekemällä.

Kommentit