Laura Huhtasaari HS:lle: Minun Suomeni on avoin, turvallinen ja kansainvälinen

Laura Huhtasaari kieltää hakevansa julkisuutta kohujen kautta, kertoo Helsingin Sanomat.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari on saanut paljon huomiota viimeaikaisten sanomistensa ja tekemistensä vuoksi. Huhtasaari on esimerkiksi joutunut selittelemään joitakin Twitter-päivityksiään ja sitä, miksi itsenäisyyspäivänä vieraili juhlassa, jossa jotkut tekivät natsitervehdyksiä.

Joulun jälkeen hän oman selityksensä mukaan tykkäsi vahingossa Facebookissa rasistista väkivaltaa ylistävästä kirjoituksesta. Havaittuaan virheen hän poisti tykkäyksen.

Huhtasaari kieltää, että hänen tavoitteensa olisi saada julkisuutta kohujen kautta.

– Ei, en halua yhtään kohua. En ymmärrä miten näitä syntyy. Olen kiltti, rehellinen ja uskovainen ihminen, hän painottaa.

– Ehkä se vaikuttaa, että olen kauhean avoin. Menen helposti paikkoihin.

Huhtasaaren Suomi on avoin, turvallinen ja kansainvälinen. Itsensä hän määrittelee hyvin kansallismieliseksi, lönnrotilaiseksi ja snellmannilaiseksi.

Ensimmäistä kauttaan kansanedustajana oleva Laura Huhtasaari kertoo EU:n, euron ja maahanmuuton herättäneen hänet alun perin poliittiseksi toimijaksi.

Eurosta Suomen pitäisi Huhtasaaren mukaan lähteä.

– Markka takaisin ja kellumaan. Jos Suomella olisi oma rahapolitiikka, se auttaisi tässä lamatilanteessa tosi paljon.

Huhtasaari ei myöskään hyväksy sitä, että Euroopasta halutaan tehdä yksi valtio.

– Ainakaan se (EU) ei ole tuonut Suomeen investointeja. Varmasti Suomi on yrittänyt pitää puoliaan siellä, mutta mitä 1-2 prosentin ääniosuudella voi saavuttaa? hän sanoo.

Pakolaiskriisi on Huhtasaaren mielestä yksi osoitus EU:n ja Schengen-alueen heikkouksista.

– Eihän Dublinin sopimuksen tarkoitus ollut, että turvapaikanhakijat voivat kuljeskella Euroopassa missä vaan, hän huomauttaa.

Nyt hallitsematon kansainvaellus ruokkii hänestä terrorismia ja rikollisuutta.

– Kyseessä on salakuljetusbisnes, joka palvelee vahvemman oikeutta. Todelliset hädänalaiset ovat leireillä vailla mahdollisuuksia lähteä liikkeelle.

Laura Huhtasaari painottaa, että valtion pitää ensisijaisesti taata oman maan kansalaisten turvallisuus.

– Yksikin äiti kertoi minulle, että turvapaikanhakijoiden tultua hänen tyttärensä ovat lopettaneet harrastuksensa, koska eivät uskalla enää kulkea pimeässä. Onko tämä reilua meidän lapsia kohtaan?

Huhtasaari sanoo kunnioittavansa jokaisen yksilön oikeutta uskontoon, mutta hän ei hyväksy sitä, jos uskonnon varjolla loukataan ihmisoikeuksia. Naisten oikeudet ovat Huhtasaaren mukaan hänelle tärkeitä ja hänen kriittisyytensä islamia kohtaan pohjautuu naisnäkökulmaan.

– Ei ole sattumaa, että naisten asema on niin huono islamilaisissa maissa. Poliittinen islam on ongelma, hän sanoo.

Kommentit