Laura Huhtasaari. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Laura Huhtasaari: Antti Rinteen hallitus ei elä todellisuudessa

PS:n mepin mukaan Suomen EU-johtajuuskausi on naiivi maahanmuuton osalta.

Euroopan parlamentin jäsen Laura Huhtasaari (ps.) kritisoi pääministeri Antti Rinteen (sd.) Euroopan parlamentin täysistunnossa esittelemää Suomen EU-puheenjohtajuuskauden toimintaohjelmaa.

Huhtasaari totesi puheenvuorossaan, että toimintaohjelma on naiivi suhtautumisessaan maahanmuuttoon ja Suomen kansalliseen etuun.

EU-parlamentissa Identiteetti ja demokratia -ryhmää (ID) edustavan Huhtasaaren mielestä Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella ei vastata kansalaisten huoliin hallitsemattoman maahanmuuton suhteen.

Hänen mukaansa Oulussa tapahtuneet lastenraiskaukset ovat symboli koko EU:n epäonnistumiselle kansalaistensa turvallisuuden takaamisessa.

– Rinteen hallitus ei elä todellisuudessa, vaan monikulttuurisuuden utopiassa, Huhtasaari toteaa tiedotteessa.

Suomen hallitukselle tärkeäitä ilmastotavoitteita Huhtasaari edistäisi lopettamalla Euroopan parlamentin matkustamisen Brysselin ja Strasbourgin välillä. Hän ehdotti ainoaksi kokoontumispaikaksi Ranskan Strasbourgia.

Huhtasaari sivusi puheenvuorossaan myös oman ryhmänsä sulkemista pois Euroopan parlamentin johtopaikoilta.

Hän korostaa, että Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tavoitteena on edistää EU:n oikeusvaltioperiaatteeseen liittyvien välineiden vahvistamista ja kehittämistä.

– EU-parlamentin on turha valittaa oikeusvaltion tilasta EU-jäsenmaissa ennen kuin se itse noudattaa demokratian henkeä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt