X
SULJE MAINOS
Koronarajoituksia vastustava mielenosoitus Latvian pääkaupunki Rigassa elokuussa. LEHTIKUVA / AFP Gints Ivuskans

Latviaan kolmen kuukauden poikkeustila koronan takia

Poikkeustilan rajoitustoimet kohdistuvat erityisesti rokottamattomiin.

Latvian hallitus julisti kolmen kuukauden poikkeustilan koronan takia. Asiasta uutisoi Latvian yleisradioyhtiö LSM. Maanantaina 11. lokakuuta alkava poikkeustila on kolmas koronan takia julistettu poikkeustila Latviassa. Poikkeustilan myötä tulevat rajoitukset koskevat erityisesti rokottamattomia.

Poikkeustilan myötä Latvian hallitus vaatii kaikilta julkisen sektorin työntekijöiltä koronarokotuksen virasta pidättämisen uhalla. Maa ottaa myös käyttöön etätyösuosituksen sekä maskipakon koulujen opettajille sekä yli kuusivuotiaille oppilaille.

Rokottamattomien tai koronaa sairastamattomien pääsy moniin julkisiin palveluihin, kauppoihin ja ravintoloihin estetään. Hallituksen mukaan vain välttämättömät palvelut ovat saatavilla ilman koronatodistusta. Myös julkisen liikenteen alennukset kielletään ilman koronatodistusta matkustavilta.

Rokottamattomia tai koronaa sairastamattomia koskevat myös kokoontumisrajoitukset, joiden mukaan sisätiloissa on sallittu korkeintaan kymmenen hengen ja ulkotiloissa 20 hengen tapahtumat.

Latvian terveysministeri Daniels Pavluts kertoi Latvian yleisradiolle, että poikkeustilan syynä on terveydenhuollon kantokyvyn kuormittuminen. Hänen mukaansa vain puolet latvialaisista on ottanut koronarokotteen.

Lauantaina Latviassa todettiin 1 669 uutta koronatartuntaa ja yhteensä maassa on todettu lähes 170 000 tartuntaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt