Lapsia suun terveyden tarkastuksessa ennen lastentarhaan menemistä Kiinassa toukokuussa 2020. (Photo by STR / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

Lasten tartunnan riski puolta pienempi kuin aikuisilla

Koronan suhteen yhteiskunnassa ovat parhaiten turvassa lapset.

Uuden tutkimuksen mukaan lapsilla on aikuisiin verrattuna 56 prosenttia pienempi riski saada koronavirustartunta. Tutkimuksesta uutisoi Guardian.

–Se on alustava tulos, mutta todisteiden painoarvo on, että lapset ovat vähemmän alttiita Sars-Cov-2:lle sanoo Russel Viner, kasvuikäisten terveyden professori University College Londonin Great Ormond Street Institute of Child Healthista. Viner on tutkimuksen vanhempi kirjoittaja.

Sars-Cov-2 on virus, joka aiheuttaa COVID-19 -koronavirussairauden.

Tutkimus toteutettiin arvioimalla dataa, joka oli kerätty kontaktinjäljityksillä ja väestönseulontatutkimuksilla. Dataa oli kerätty eri puolilta maailmaa. Lapsiksi tutkimuksessa määritellään alle ja aikuisiksi yli 20-vuotiaat.

–Todisteiden saldo on selvästi se, että lapset ovat turvallisin ryhmä, joka voi olla ulkona yhteisössämme. Heillä on vähiten infektioita ja kuolemanriski tai vakava infektion saamisen riski Covid-19:sta ovat poikkeuksellisen pieniä lapsilla, Viner sanoo.

Tutkimusta varten käytiin läpi 6000 viimeaikaista aiheesta tehtyä tutkimusta. Lähdeaineiston määrä karsittiin lopulta 18 tärkeimpään lasten alttiutta virukselle käsittelevään artikkeliin.

Uutta tutkimusta, kuten ei myöskään suurta osaa sen lähteinä käytetyistä tutkimuksia, ei ole vielä ehditty vertaisarvioida tiedeyhteisössä eikä sitä ole myöskään julkaistu tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt